вторник, 3 май 2022 г.

Революция ?

 Революция ? От Русия всичко може да се очаква  . 

И Путин обяви ембарго за да изпревари и, ако може, да раздели страните в ЕС защото са различно зависими и имат различна нужда от време да се престроят . Той се опитва да ги постави в цайтнот. Разчита политиците да се изплашат от негативните последици като мисли че владее положението в собствената си кочина . Но дали отново не се заблуждава ? https://www.facebook.com/groups/828668331390631/posts/1023676791889783/

На този клип младежи искат смърт за Путин и революция .

Но лудницата също е опция .


От друга страна Путин заслужава званието строител на съвременна Европа . Благодарение на неговото безумие европейците май са на път да поумнеят и сплотят .

Вече писах в един коментар, че дискусията за плащането в рубли отива към своя „свещенний конец“, както беше казал Ботев. Този пропаганден сюжет, който до момента беше използван десетки пъти, за да се обявява, че ту Австрия, ту България, ту Словакия, ту Нубия щяла да плаща в рубли, вече се изчерпва застрашително. Причината? Ами, работите отиват натам, че май с хода на времето ще има все по-малко плащания.
Германия обяви, че няма да се противопостави на налагането на ембарго върху вноса на нефт от СССР, пардон от Русия. „Товарищи, конец…“. От тук нататък, московитите могат да се надяват само на Орбан, но и неговата лоялност вече е с изтичащ срок на годност. Старият политически въжеиграч няма да остане сам срещу целия ЕС, заради това, че бил предупреден предварително, че Русия ще нападне Украйна. Той се е досещал и без предупреждение, като е гледал как 200 хилядна армия се „разнамага“ край чужда граница.
По-интересно е да види човек, колко лошо е когато трябва да се руската „ортодоксия“ и „консерватизъм“ да се изправят срещу германска лявоцентристка коалиция и да се разправят с нея. Изходът от разправията може да се окаже летален, особено от сблъсъка със „Зелените“ в нея, макар че и колизията със социалдемократите да е много болезнена. А бяха такива надежди, че на власт са дошли „кадрите на Шрьодер“. По въпроса мога само да напомня, че в българския език има така нареченото двойно положително отрицание: „Да, да …“.
Най-интересно е да се види, как руското нападение срещу Украйна доведе до … рязко подобряване на германско-полските отношения и до преодоляването на стереотипи, датиращи още от времето на Втората световна война. Разправят, че това ще го изучават в БСП в рамките на партийната учебна година. За целта, безкрайно си заслужава да прочетете този материал:



Няма коментари:

Публикуване на коментар